Briochebullar med vaniljkräm och färska bär, Roy Fares recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g ägg (7 st)
  • 1630 g vetemjöl (10,5 dl)
  • 190 g strösocker (1 dl)
  • 130 g jäst
  • 114 g havssalt
  • 1350 g smör, rumstempererat
  • 1 strösocker, att rulla bullarna i
  • 190 g äggula (6)
  • 1130 g strösocker (1,5 dl)
  • 140 g maizena majsstärkelse (0,75 dl)
  • 11 vaniljstång
  • 1375 g mjölk 3 % (3,75 dl)
  • 130 g osaltat smör
  • 1 hallon
  • 1 blåbär
  • 1 björnbärDeg
  • Blanda alla ingredienser, utom smöret, i en matberedare. Arbeta degen med krok på mellan hastighet i 10-15 minuter, tillsätt sedan lite i taget av smöret och kör tills degen är glansig och elastisk. Lägg degen i en bunke, plasta och låt vila i kylen 6-12 timmar. Ta fram degen, låt stå i rumstemperatur en stund, dela degen i 60 g bitar (25 st) och rulla till bollar, låt vila 5 minuter. Kavla ut 1 cm tjocka rundlar i strösocker. Låt jäsa 90 minuter på plåt med bakplåtspapper under duk. Vaniljkräm
  • Blanda äggula, socker och maizena i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp under omrörning och plocka sedan upp stången. Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen. Gräddning
  • Spritsa lite vaniljkräm uppe på varje bulle och lägg på bär. Grädda på 190 grader varmluft i 10-12 minuter. Bullarna ska få en gyllenbrun färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.