Blanda alla ingredienser, utom smöret, i en matberedare. Arbeta degen med krok på mellan hastighet i 10-15 minuter, tillsätt sedan lite i taget av smöret och kör tills degen är glansig och elastisk. Lägg degen i en bunke, plasta och låt vila i kylen 6-12 timmar. Ta fram degen, låt stå i rumstemperatur en stund, dela degen i 60 g bitar (25 st) och rulla till bollar, låt vila 5 minuter. Kavla ut 1 cm tjocka rundlar i strösocker. Låt jäsa 90 minuter på plåt med bakplåtspapper under duk. Vaniljkräm
Blanda äggula, socker och maizena i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp under omrörning och plocka sedan upp stången. Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen. Gräddning
Spritsa lite vaniljkräm uppe på varje bulle och lägg på bär. Grädda på 190 grader varmluft i 10-12 minuter. Bullarna ska få en gyllenbrun färg.
Vill du fylla med nutella rekommenderar jag dock att du klickar ut lagom stora klickar nutella på en plåt/bricka med bakplåtspapper och ställer i frysen innan du fyller dina grottor med dem så att nutellan inte smälter ut för mycket när du gräddar kakorna
Recept Mandel och citronbotten medfärska bär och italiensk maräng. Som avslutning så gjorde jag en dessert som jag haft i tankarna länge – något medfärska bär och italiensk maräng
1100 g hallon eller valfria färska bär. 114 digestivekex 100 g smör 300 g Marabou vit choklad 600 g Philadelphia Original 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 st Marabou Dubbelnougat 100 g hallon eller valfria färska bärvitt chokladströssel
Och den här krispiga marängbakelsen med len vaniljkräm, fluffig grädde ochfärska bär lchf. Vispa ihop alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull på medelhög värme
Toppa med valfria färska bär Gluten- och sockerfri chokladtårta medfärska bär. Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
Toppa med vispad grädde och på med locket på bullen. Kör ihop degen långsamt med krok. Smula jästen i bunken till din matberedare, värm mjölken till ljummen och slå över och blanda runt
Boquerones – strömming på spanskt vis med chili ochfärska örter – perfekt på kräftskivan. Avnjut måltiden tillsammans med kokt potatis eller på kräftskivan
Och såklart blir jag glad som ett litet av alla dessa färska råvaror som våren för med sig att jag köper det utan att tänka och sedan får komma på något bra att laga av det i efterhand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.