Jamies vegetariska Jalfrezi
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 port + matlåda
  • 1 rödlök grovt hackad
  • 3 cm färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 paprikor, gärna röda i stora bitar
  • 1 sötpotatis skalad i bitar
  • och
  • 400 g kikärtor
  • 140 g färdig jalfezipasta eller enligt receptet nedan
  • 1 blomkålshuvud, delat i stora buketter
  • 3 stora tomater eller ca 10 små cocktailtomater, klyftade eller halverade
  • 400 g krossade tomater
  • 4 msk balsamvinäger
  • 8 dl vatten
  • pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 1 påse bladspenat
  • Jalfrezipasta
  • 2 tsk spiskumminfrö
  • 1 tsk bruna senapsfrö
  • 1 tsk bockhornsklöverfrö (går att utesluta eller byta ut mot samma mängd torkad bockhornsklöver)
  • 1 tsk korianderfrö
  • 2 vitlöksklyftor 3 cm färsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk mald koriander
  • Rosta spiskumminfrö, senapsfrö, bockhornsklöverfrö och korianderfrö i en torr stekpanna som du ställer på en medelvarm platta.
  • Rosta kryddorna någon minut under tiden som du rör om så de inte bränns, när det börjar dofta gott och de fått en fin färg krossar du dom i en mortel eller mixer.
  • Kör kryddkrosset i en mixer tillsammans med de övriga ingredienserna till en mjuk kryddpasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.