Moqueca är en utsökt brasiliansk fiskgryta med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. Man kan variera fiskgrytan genom att ha i både fisk och skaldjur eller göra den enkel som min version med endast fisk
Vi kan ju inte bara äta bönbiffar och linsgrytor hela tiden. Dagens gryta, ja vi sa ju att det blir en hel del grytor, är alltså en om vi hittade i Vegmat men som fick se sig förändrat en del i det Mårtenssonska köket
Ojojoj, vilken varm och solig vårdag vi har bjudits på idag, i alla fall här nere i våra trakter av landet och vi hoppas alla andra har fått njuta av samma som vi
Sensommarväder är det då inte denna första december, utan ute river Berits lillasyster för fullt. Månaderna verkar ha blivit förskjutna för idag är det riktigt oktober- eller novemberrusk
Moong Dal Tadka är en Indisk maträtt, som vanligen äts med ris eller med bröd. Konsistensen i sig är lös, nästan som soppa, men man kan använda mindre vatten för en mera såsaktig variant
Denna vegetariska gryta är verkligen god. I originalreceptet benämns den som feijoada. Jag har gjort om receptet lite, så jag vet inte om det fortfarande kan kallas det
Idag blir det ytterligare ett recept innehållande zucchini. Denna gång fick den användbara grönsaken bli huvudingrediens i en härlig gryta, smaksatt med afrikansk krydda och tahini