Skölj linserna och lägg i dom tillsammans med övriga ingredienser i stekpannan. Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
Krydda sedan med salt, peppar, chiliflakes, timjan och oregano. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna
De här vegetariska grönsaksbiffarna var smidiga att grädda i muffinsformar. Det är svårt att blanda en marinad och smaka av innan man blandar den med couscousen
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Doppa sen alla bollar i mjöl så att dom täcks helt med mjöl. Jag funderade lite på vad jag skulle hitta på och tänkte att barn älskar alltid köttbullar, så varför inte göra vegetariska såna
Halloumi är huvudingrediensen här, den tillsammans med champinjoner är det som ersätter de mer vanliga korvbitarna (eller helt kött om det är biff stroganoff)
- Krydda med salt och peppar, alt. - Fyll zucchini och topp med riven ost. - Dela Zucchini i halvor och skär bort kärnan, inmaten (ta ej bort stjälken)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.