Idag lagade jag italienskaköttbullarmed spaghetti ochtomatsås till middag. Köttbullarna 400 g blandfärs1 st ägg1 st liten gul lök, finhackad2-3 klyftor vitlök, pressade1
Köttbullar. Servera medtomatsåsenoch nykokt pasta. Smaka av med socker. Tomatsås. Hacka lök och vitlök och fräs i olja tills löken är blank och genomskinlig
Stora Italienskaköttbullarmed parmesan, salvia och lite rosmarin i smeten. Att sätta sig en kväll, lite trött efter jobbet och dagis och mumsa i sig Lady och Lufsen köttbullarmed pasta och hemkokt tomatsås till kan förgylla vilken kulen regnig höstdag som helst
Lägg på köttbullarna, skeda över lite medtomatsås, strö över parmesan och dekorera med lite örter. Forma smeten till stora köttbullarmed blöta händer eller använd en sprits
Blanda detta med riset, smaka upp med salt och peppar. I samarbeta med Vegomat gjorde vi dessa risbollar vegansk genom att byta ut mozzarellan mot en sojsbaserad ”mozzarella”
Blanda ihop färsen med övriga ingredienser och tillsätt till sist den stekta löken. Tillsätt bara lite klassiska medelhavskryddor så har du helt plötsligt gjort italienskaköttbullar
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienskaköttbullarna på bilden ovan med pasta ochtomatsås
Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.