Denna vecka har minst sagt varit stressig, kaotisk och tusen saker inbokade. Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Börja med den mustigaoch citronfriska tomatsåsen så att den får puttra en stund. Extra stora köttbullar som badar i tomatsåsoch gräddas i ugnen med parmesan och mozzarella
Lägg köttbullarna i tomatsåsenoch koak på svag värme tills bullarna är genomkokta. Blanda färsen med kryddorna och rulla stora köttbullar eller mindre biffar
Servera köttbullarna i tomatsåsen tillsammans med pasta och bondbönor. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna
Rör ihop smeten, rulla köttbullarnaoch ställ in i kylen medan du gör tomatsåsen. Köttbullarna är bl a kryddade med stötta fänkålsfrön och det ger en fantastisk smak
Idag lagade jag italienska köttbullar med spaghetti ochtomatsås till middag. Köttbullarna 400 g blandfärs1 st ägg1 st liten gul lök, finhackad2-3 klyftor vitlök, pressade1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.