Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Skiva potatis och tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form
Vad skulle vi göra utan finska klassikerrecept. Lättare än så här kan matlagning inte bli. Botten. Blanda ihop 2 dl gräddfil, 1 ägg, 2,5 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver med en sked
Pajdeg. Fördela västerbottensost i pajskalet. Servera gärna västerbottenpajen med en blandad sallad. 1Pajdeg100 g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme. Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter
Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
Blev överlycklig när jag smakade den här pajen som jag gjorde på mors dag. Improviserade med pajdegen så det kunde har gått hur som helst men den blev perfekt
Italiensk salami med peppar, Körsbärstomater och Brieost…. Denna paj kom till när vi stod och gnuggade geniknölarna och tittade in i kylskåpet på utbudet av rester
Pajdeg. Stick hål i botten av pajskalet. Pajdeg. Vispa ägg, mjölk, crème fraiche tomat, havssalt och svartpeppar och häl ovanpå grönsakerna i pajskalet
Förutom denna italienskapaj så gjorde jag en morotspaj som jag ofta gör. Den italienska var dock första gången och den blev god, väldigt enkel att göra med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.