1 Pajdeg100
g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten
1 Fyllning200
g västerbottensost, grovriven 2 ägg 2 dl mjölk eller vispgrädde Salt och nymalen pepparVärm ugnen till 200 grader.
Pajdeg
Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme.
Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Fördela västerbottensost i pajskalet.
Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Servera gärna västerbottenpajen med en blandad sallad.
Ni kanske ska ha gäster över och då är det perfekt att bjuda på denna supersmarriga tacopaj. Eller om ni inte ska ha gäster så blir den perfekt som matlåda eller lunch under helgen
Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.