Pajdeg120 g smör 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 2 msk vatten 1 krm salt. Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Häll fyllningen i pajbottnen. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Blanda tomaterna, vitlök, soltorkadetomater, oliver, vispgrädde, ägg, salt och peppar
Häll fyllningen i pajbottnen. Tryck ut degen tunnt i form med löstagbar botten. Blanda tomater, vitlök, lök, soltorkadetomater, oliver, vispgrädde, ägg, salt och peppar
Blanda ihop tomater, soltorkadetomater, lök, vitlök, oliveroch ost och häll ner allt i pajformen. Den här pajen är så god så man får önskemål om att göra den till födelsedagar och typ varje helg
Skär de soltorkadetomaternaocholiverna i bitar och lägg dem i pajskalet. Jag fick en förfrågan om jag inte kunde lägga ut receptet på den pajen som vi fick till buffén när vi var hos min sambos systrar och här kommer det
Jag har dessutom börjat köpa fryst majskycklingfilé senaste tiden - godare och lagom stora portionsbitar jämfört med många av de vatteninsprutade filéer som finns i frysdisken
Lägg i pajskalet tillsammans med strimlade tomateroch strimlad skinka. Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, pesto, salt och peppar och häll i pajskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.