1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Själv ska jag till Hällan och grilla med vinlotterigänget sådet blir inget hejande från mig ikväll. Frida spelar match ikväll så jag har gjort en choklad och kokoskaka till kiosken där
Tänk på att bara tillsätta lite i taget och se hur degen utvecklas. Väljer du att värma på degvätskankan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Hur kul som helst ju, eller hur. Min tanke var ju då att göra något liknande, men eftersom det fanns så mycket yta att täcka på tårtan så var jag tvungen att skippa den idé och sätta grodan och blommorna utanför istället
och tanken var att det skulle vara piña colada cupcakes men vid närmre eftertanke kom jag på att en av mina gäster inte gillar vanilj och således inte vit choklad
Sila genom finmaskig sil och pressa ur vätskan. Här samlar jag en del recept med fläder och rabarber, inget av dessa recept har jag själv testa ännu, men planen är att göra det nu i sommar
Jo, poletten trillade ner när hon förstod att jag ville prova hurdet funkade till efterrätten. En smak av sommarHur gör man för att mota en förkylning i dörren
Tema halvfabrikat den här veckan känns det som, men det var lite sådet var förra veckan hos oss. Egentligen kan jag inte förklara varför jag vid de här stresstillfällene tar till pannkaksmix till raggmunkar när jag aldrig använder det till vanliga pannkakor
Jag kan inte NOG betona hur goda de är, så gör dem nu. Då kan man göra hur trista saker som helst. Roligt att se hur oeniga vi var, men vi lyckades ena oss till slut vilka vi tyckte var fina och vilka som vi inte ville ha
ledig dag, plugga/ jobba hemma, sjuka barn eller vad det nu kan vara mitt i veckan. en gryta som får koka i timmar eller något man kanske inte gör efter jobbet direkt varje dag
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Så nu är vi rustade när våren kommer Förra veckan bjöd vi svärmor och svärfar på FLÄSKFILÉ ASIAN STYLE, och jag ska erkänna att jag var lite nervös för svärfar, som har lite svårt när det vankas lite starkare mat
Kakan får ocksåså passligt bli mitt bidrag till Söta sakers utmaning som i mars är "personligt". Jag tycker så mycket om att gå i skogen och plocka bär och frysen fylls med alltför många liter av både blåbär och hallon
Sila av buljongen, och låt den koka upp på nytt så den är rykande het. Men jag får ju inte tummen ur att ta mig dit, så jag gör det genom maten istället
Förra veckan hann jag inte med, så jag har faktiskt inte någon aning om hur min mugg blev än. Med stavmixer blir konsistensen som en vanlig yoghurtsmoothie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.