Detblir bäst om du använder en köksassistens eller elvispens degkrokar till denna deg. Visserligen tar detlitetid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att detibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra liteenformigauppgifter som att knåda och forma en deg
Här är det. Hej min vän. Jag fickiuppgift att baka kuvertbröden, yes. Vilken ära. Milian å jag bakade världens godaste bröd (med hjälp av ett recept jag fått av min älskade farmor Nanne)
Låt den stå övertäckt i rumstemperatur i ett dygn. Tryck ut degen i ett jämntjockt lager. Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl. Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 1/2 dl rapsolja, 1/2 dl linfrö, 2 dl rågflingor och surdegen från den första bunken. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuteri övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skrapa ned degen i en smord ugnssäker form, 20 x 30 cm stor. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa iytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalseni 225° varm ugn i ca 20 minuter. 3 dl havrekli. 5 dl linfrö. 2 dl rågflingor
Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Smula ner jästen i en skål. Tillsättsirap, havrekli, havregryn, salt och det mesta av vetemjölet
Gör så här. Sätt in plåten imitten av ugnen (ugnen ska vara kall. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem såsaftiga. Jag håller verkligen tummarna för att några av er kommer att göra det för det här tycker jag är ett "måste testa recept"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.