1 Till
servering4 port koreanskt eller japanskt ris, koktSätt ugnen på 225 grader. Blanda gochujang, soja, vitlök, ingefära och socker. Gnid in kycklingen i den heta blandningen och låt stå medan du gör ostsåsen. Värm mjölk på medelvärme och lägg i osten tills den smält helt. Red eventuellt såsen med 1-2 msk majsstärkelse utblandat i lite kallt vatten för en krämigare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Stek kycklingen i en stekpanna till den fått lite färg på ytan, någon minut per sida räcker. Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll på ostsåsen så att det täcker och gratinera i ugn i 15 minuter. Strö på salladslök. Sallad
Blanda soja, sesamolja, lime samt vitlök. Skär salladen i munsstora bitar. Häll på dressingen och blanda. Strö över sesamfrön. Servera gratängen med den krispiga salladen och nykokt ris.
Servera med sallad och eventuellt pasta. Jag tycker att det räcker med saltet som man använder när man steker kycklingen och det som finns i salladskryddan, men vill man ha väldigt salt mat så kan man salta såsen lite också
Börja med kycklingen. Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja
Igår fixade och donade vi med våra små gröna vänner i odlingslådorna ute. Efter allt påtande i jorden kalasade vi på krämigaste kycklingratängen med smak av dragon
Denna är en bland de godaste kycklinggratänger jag vet. Eftersom vinnaren av tävlingen inte hört av sig har jag tillsammans med Morgan utsett en ny vinnare
Han också med en tur till godingarna kände att jag var tvungen att få lite barnbarns energi, När jag åkte hem därifrån så började det att regna, det kan man kalla perfekt tajming
Tänk på att hettan känns tydligare efter gratängen varit i ugnen. Smaksätt med sambal och chutney. Smaka av med salt och eventuellt mer peppar och sambal efter önskemål
Tänk på att hettan känns tydligare efter gratängen varit i ugnen. Smaksätt med sambal och chutney. Smaka av med salt och eventuellt mer peppar och sambal efter önskemål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.