Den här goda kycklingrätten i ugn med smak av oregano gjorde jag till kidsen i helgen och båda nästan slickade tallrikarna, främst minstingen som var helt tokig i såsen
4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Bryn kycklingen i smör i en stor gryta på medelvärme. Så här gör du 25 minuter Skär kycklingfiléerna i bitar. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1946 600 g kyckling
4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Kyckling. Stek kycklingen på hög värme i lite olja runtom till den fått lite färg. Häll på sojan i pannan och låt fräsa med till den gett färg och smak åt kycklingen
Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper. Skär kycklingen i 2–3 cm stora bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingbitarna runt om på medelvärme i ca 5 minuter. 2 st kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.