Snabb nudelsoppa med kyckling
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 12 dl klar äppeljuice
  • 14 skivor ingefära
  • 14 klyftor vitlök
  • 12 tsk sesamolja
  • 14 msk japansk soja
  • 1600 g kycklinglårfilé
  • 14 ägg
  • 1250 g snabbnudlar (2 förpackningar à 125 g)
  • 1150 g sockerärter
  • 13 salladslökar
  • 11 msk svarta sesamfrön
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11,5 l kycklingbuljong 2 dl klar äppeljuice 4 skivor ingefära 4 klyftor vitlök 2 tsk sesamolja 4 msk japansk soja 600 g kycklinglårfilé 4 ägg 250 g snabbnudlar (2 förpackningar à 125 g) 150 g sockerärter 3 salladslökar 1 msk svarta sesamfrön salt pepparKoka upp buljong och äppeljuice. Skala vitlöken.Tryck till vitlöken med knivens sida så klyftorna krossas lätt. Lägg de krossade klyftorna i buljongen med ingefära, sesamolja och soja. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Håll sedan varmt. Vispa upp äggen och stek i lite matolja i en stekpanna till en omelett. Låt svalna något och skär i strimlor. Salta kycklinglårfiléerna. Stek dem i smör till de fått gyllene färg på båda sidor, ca 5 minuter per sida. Häll ev på lite soja. Krydda med peppar. Skär sockerärterna i strimlor. Skiva salladslöken tunt. Skiva kycklingen. Koka upp buljongen igen och lägg i nudlarna som får koka i 3 minuter. Häll av och kyl ner. Lyft ur ingefära och vitlök ur buljongen. Bottna serveringsskålar med nudlar, häll på buljong och toppa med kyckling, omelettstrimlor, sockerärter, salladslök och sesamfrön. Servera genast!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.