11,5 l
kycklingbuljong 2 dl klar äppeljuice 4 skivor ingefära 4 klyftor vitlök 2 tsk sesamolja 4 msk japansk soja 600 g kycklinglårfilé 4 ägg 250 g snabbnudlar (2 förpackningar à 125 g) 150 g sockerärter 3 salladslökar 1 msk svarta sesamfrön salt pepparKoka upp buljong och äppeljuice. Skala vitlöken.Tryck till vitlöken med knivens sida så klyftorna krossas lätt. Lägg de krossade klyftorna i buljongen med ingefära, sesamolja och soja. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Håll sedan varmt. Vispa upp äggen och stek i lite matolja i en stekpanna till en omelett. Låt svalna något och skär i strimlor. Salta kycklinglårfiléerna. Stek dem i smör till de fått gyllene färg på båda sidor, ca 5 minuter per sida. Häll ev på lite soja. Krydda med peppar. Skär sockerärterna i strimlor. Skiva salladslöken tunt. Skiva kycklingen. Koka upp buljongen igen och lägg i nudlarna som får koka i 3 minuter. Häll av och kyl ner. Lyft ur ingefära och vitlök ur buljongen. Bottna serveringsskålar med nudlar, häll på buljong och toppa med kyckling, omelettstrimlor, sockerärter, salladslök och sesamfrön. Servera genast!
1 grillad kyckling. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Thaisoppa 1 grillad kyckling 100 g glasnudlar 1 dl hackade cashewnötter 1 dl hackad färsk koriander ev ½ msk hackad röd chili
En otroligt snabb och enkel ramensoppa som för sinnena direkt till Japan. Ramensoppa medkyckling är en favorit för mig och är inspirerad av den japanska klassikerna ramensoppa
4 4 port ris 150 g svamp (gärna gourmetmix) 250 g pak choi 1/2 förp salladslök (à 125 g) 1 röd chili 500 g kycklingfärs 1 msk olja 1 flaska hoisinsås (à 210 g) 1 dl vatten 1 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
4 1/2 purjolök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond 4 kycklingfiléer 250 g sojabönor 4 port äggnudlar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Lägg över med löken. Strimla eller tärna kycklingen. Lägg över med resten. Fräs kyckling och skinka eller fläskkött någon minut så det får färg och blir genomstekt
4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. 1Bryn färsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och smula den samtidigt med en gaffel. 1Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med tomatpuré och fräs i 1 minut. 1Häll upp soppan i skålar, lägg på en klick crème fraiche och toppa med färsk oregano. 1Servera soppan tillsammans med bröd
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.