Kyckling

Kyckling

Kycklingenchiladas

Kycklingenchiladas

Kycklingenchiladas400 g kycklinglårfilé 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 chilifrukt 1,5 tsk malen spiskummin 1 tsk torkad koriander 1,5 tsk rökt paprikapulver 1 paprika 1 dl passerade tomater 2 dl gräddfil 1 förp svarta bönor 1 färsk koriander 1 mozzarellaost 2-3 dl cheddarost, riven tortillabröd
Klassisk kyckling i currysås

Klassisk kyckling i currysås

1 hel kyckling (ca 1 kg)Ca 1 1/2 liter vatten1 morot1/2 purjolök1 gul lök1 bit rotselleri (100 g)2 lagerblad3 persiljestjälkar5 vitpepparkornCurrysås. 1 msk curry4 dl buljong från kycklingkoket1 dl grädde2 msk vetemjölSmörSalt, vitpepparLägg kycklingen i en kastrull. Koka under lock i ca 35 minuter eller tills kycklingen är klar. 1 hel kyckling
Marinerade grillade kycklingspett

Marinerade grillade kycklingspett

Blanda kycklingen med olja med vinäger, soja, sambal oelek, tomatpuré och pressad vitlök i en skål. 4 kycklingfiléer, ca 500 gram färska kycklingbröst eller 600 gram frysta. 10,5 dl sweet chili sås att pensla kycklingen med. Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor på längden. Trä upp kycklingbitar på spett eller grilla de hela kycklingfiléerna runt om i 5 minuter. Lägg spetten eller kycklingen på ett ugnsgaller med en plåt klädd med folie under och grilla dem i övre delen av ugnen i ca 20-30 minuter tills de har fin färg