Idag invigde jag min nya tryckkokare och gjorde en härlig köttgryta som blir dagens middag. Otroligt va snabbt det gick så man sparar ju både tid och ström med en tryckkokare
Oändliga möjligheter. Blanda ordentligt och smaka av med havssalt. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade stora vitabönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Jag har faktiskt de senaste månaderna börjat äta alltmer knäckebröd och rågbröd och förutom favoritpåläggen avokado och skivat ägg så är det fantastiskt trevligt med en god röra
Servera med kokta haricots verts ochpaprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna. Skär apelsinen i skinnfria klyftor och servera till grytan tillsammans med couscous, gärna "large", som är ett couscous med lite större korn
Tärnade rödbetor med stora vitabönoroch bladspenat. Riva och blanda i en risotto, tärna och blanda till en sallad med äpple, gurka och getost, skiva en rödbeta och servera till en sojakorv eller vegburgare
Skär paprikan i stora bitar och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs paprikorna, lökarna och vitlöken med spiskumminen, mejramen, kanelen (se upp så det inte tar överhanden) och cayennepepparn
Idag har jag kokat en köttgryta på hängmörat ytterlår från svenskt nötkött, denna har fått sin smak från paprika samt rött vin som kokat medoch gett en mustig och djup smak
Fräs paprikapulver, kanelstång och chili i lite smör/olja i någon minut i en gryta. Just den här köttgrytan innehåller bland annat blandade bönor, potatis, rödvin och kanel
Jag har fortfarande inte hittat torkade stora vitabönor att koka själv, vilket jag gör med alla andra bönoroch linser jag äter, så jag köper faktiskt färdiga
Låt underverket småputtra på svag värmeFräs lök i rapsolja tills den blir guldgul, sedan lasta på med korv och låt det fräsa så det blir så där lagom fräsigt
Servera med en fräsch sallad, jag rekommenderar romansallad, paprika, gurka, majs och solrosfrön. =)Rätten är GI-inspirerad med mycket grönsaker och ingen pasta eller potatis, tillbehör är en fräsch sallad istället
När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.