Idag har jag kokat en köttgryta på hängmörat ytterlår från svenskt nötkött, denna har fått sin smak från paprika samt rött vin som kokat medoch gett en mustig och djup smak
Idag invigde jag min nya tryckkokare och gjorde en härlig köttgryta som blir dagens middag. Otroligt va snabbt det gick så man sparar ju både tid och ström med en tryckkokare
4 1/2 purjolök 4 port ris eller annat gryn ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt och peppar 390 g pastasås med tomat och basilika 1 tsk torkad timjan 1 dl mjölk 1 gul paprika 1 röd paprika Lägg till i inköpslistan
Salta och peppra och pudra över malen paprika. Apropå gårdagens Crock-pot tävling så kommer här en synnerligen god, smakrik och mustig köttgrytamed mina små favoriter – champinjonerna i
Strö över lite färsk timjanoch smaka av med ev. Dagens lunch bestod av en köttgrytaoch ris. Stek köttet separat i smör och krydda lite lätt med örtsalt och vitpeppar
Vilket fick mig tillbaka till när jag var liten och serverades köttgrytamed gelé. Häll då ner köttet till grytan igen och fyll på med köttbuljong, vitt vin ochtimjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.