Kött

Kött

Nattbakad högrev

Nattbakad högrev

Gnid in köttet med vitpeppar och salt. Häll på rödvinet och sedan vattnet- det ska täcka köttet. 1 kg högrev
Grilllad högrev med marinerade tomater

Grilllad högrev med marinerade tomater

Högrev är mest känt för att vara en utmärk styckdetalj för grytor, tex kalops, men om man hittar kött av bra kvalitet gör den sig också bra grillad i skivor
Högrev, stekt i gryta och med mustig rödvinssås

Högrev, stekt i gryta och med mustig rödvinssås

På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Rödvinsbräserad högrev

Rödvinsbräserad högrev

Förr åt vi köttet med potatismos men nu gör jag blomkålsmos till istället, vilket är minst lika gott
Plankstek med blomkålsmos

Plankstek med blomkålsmos

Till varmrätt blev det i lördags plankstek. Karlarna hade gjort allt i ordning så det var bara att montera och skjuts in i ugnen
Rostbiff med äpple

Rostbiff med äpple

Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg köttet i en ugnsfast form
Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola

Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola

tagliatelle (eller spaghetti) 200 g champinjoner, färska 1 rödlök (stor) 400 g lövbiff smör (att steka i) salt svartpeppar 4 dl grädde 1 buljongtärning (grönsak eller kött) 150 g gorgonzolaost persilja
Lamm till påsk!

Lamm till påsk!

Som jag nämnt tidigare har Årnäs här i Varberg fantastiskt fint kött, och nu har det också lamm i sitt sortiment
Lammstek med citron och örter

Lammstek med citron och örter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lamm 1200 gram lammstek , urbenad 1 st citron(er) , rivet skal 2,5 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 dl bladpersilja , hackad, ca
Lamm, lammsås och lite annat gott!

Lamm, lammsås och lite annat gott!

Lammstek är oerhört gott, gör man dessutom en härlig sås till lammet med fonden som bildas blir det himmelskt gott
Kryddig lammgryta

Kryddig lammgryta

Krydda och bryn köttet, lägg över i gryta. Bryn sen löken och lägg i. Tillsätt tomater, paprika, timjan och vitlök