Häll i lite olivolja i taget och kör med stavmixer till en jämn kräm, salta och peppra. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål eller kanna, tillsätt ricotta, basilika och citronskal
Snitta ytan och pensla den med olivolja. Gröp ur och grovhacka aubergineköttet. Smaka av med salt. Hacka lök och vitlök och fräs sakta i gryta med olja
Hur som helst så smakar dessa kryddiga, afrikanska bönor supergott tillsammans med fluffigt basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)
Jag serverade mina mededamamebönor som jag slungat i rökt olivolja, citronsaft och basilika samt en pestoyoghurt smaksatt med srirachamajo (låter kanske weird men kombon funkade utan problem, iaf tyckte mina smaklökar det)
Tärnade rödbetor medstoravitabönoroch bladspenat. Riva och blanda i en risotto, tärna och blanda till en sallad med äpple, gurka och getost, skiva en rödbeta och servera till en sojakorv eller vegburgare
Jag har fortfarande inte hittat torkade storavitabönor att koka själv, vilket jag gör med alla andra bönoroch linser jag äter, så jag köper faktiskt färdiga
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstonermedvitabönor, vitlök och raspat citronskal
Häll ostsåsen över broccolin, bönoroch bacon. Fördela bönorna jämnt över broccolin. Skär broccolin i mindre buketter och koka mjuk men med tuggmotstånd i en kastrull
Blanda surdegen med resten avingredienserna. grön pesto. flingsalt och svartpeppar. hyvlad parmesanost. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pestooch kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmedparmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.