Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan. Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Förutom att kalkon är gott som bara den så är kalkon vansinnigt nyttigt
Henrik av Navarra var kung i Frankrike någon gång på 1500-talet. Han lär ha sagt att varje familj borde ha råd att äta en höna till söndagsmiddag – jag tror att det skulle förhindra uppror hos bönderna om de fick äta kött åtminstone en dag i veckan
inkråm från kalkonen. Ta ut innanmätet och skölj kalkonen. Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop lårbenen med ett bomullssnöre (det går också att steka utan att binda ihop kalkonen)
Fyllde därefter en fläskfilé med korvfyllningen och helstekte den. Jag köpte färsk korv och tog ur innehållet och stekte den tillsammans med vitlök, schalottenlök och rosmarin
Fylldkalkonfilé. 1st kalkonbröstfilé. 1st kalkonbröstfilé. En otroligt god och relativt enkel rätt med smaker från Italien som passar fint som helgmat och gärna med ett glas vin till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.