Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekteoch serverade med potatisgratäng
Om man helsteker kyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Och i Sverige revolutionerades matproduktionen så att det nu är det nästan omöjligt att köpa en höna
Fyllde därefter en fläskfilé med korvfyllningen ochhelstekte den. Jag köpte färsk korv och tog ur innehållet och stekte den tillsammans med vitlök, schalottenlök och rosmarin
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.