Mustigt och gott, hur gott är det inte med en chili och olika tillbehör till. Här serverade vi med ostquesadillas, syrad rödlök, gucamole och tomatsalsa
en chili. Rökt kyckling medtomatsalsa och gräddfil är en härlig sommarrätt som är enkel att göra. Mixa de rökta grönsakerna med en mixer, smaka av ned salt, peppar och hackad koriander
Krydda köttet med salt, peppar, paprikapulver, honung, paprikapulver samt sambal olelek. Koka sparrisen i saltat vatten och spola sedan med kallt vatten så dom ej bli överkokta
Tvätta chilin ordentligt och ta bort frukter med eventuella skador. Vattenbadet fylls med kallt vatten och som förbränningsmetod använder jag mig av snakemetoden
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak
6 bakpotatisar 200 g getost 1 dl salladslök, skär i tunna skivor 2 msk chipotlechili frukt, finns torkad men går bra med krydda, hackas fint 2 msk smör 1 dl standardmjölk. 2 msk chipotlechili
Stek löken mörkbrun i en tjockbottnad kastrull med olivolja. Tillsätt rödvin, vatten, strösocker, kalvfond, vinäger, hel chipotlechili och rosmarinkvistar
Avsluta med att tillsätta curry och chilikryddan samt en äggula. Börja med att tända grillen. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.