Grillspett – gott recept med het chipotleglaze
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 dl dijonsenap
  • 11/2 dl honung
  • 11 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 11 1/2 dl rapsolja
  • 11 krm salt
  • 12 tsk sambal oelek
  • 1500 g kokt färskpotatis
  • 12 avokado
  • 11/2 rödlök
  • 12 salladslökar
  • 1125 g majs
  • 11 dl inlagd jalapeño
  • 1 koriander till garnering
  • 12 msk chipotlepasta
  • 12 msk soja
  • 12 msk mörk sirap
  • 12 msk rapsolja
  • 1600 g ryggbiff
  • 12 paprikor, röda eller gröna
  • 12 rödlökar
  • 1 cajunkrydda
  • 1 salt
  • 12 majskolvarCajundressing: Vispa ihop dijonsenap, honung och äppelcidervinäger. Droppa i oljan under kraftig vispning. Tillsätt salt och sambal oelek. Späd eventuellt med lite vatten.
  • 1 Potatissallad: Tärna potatisen. Skala och skär avokadon i bitar.
  • 1 Skiva rödlöken och salladslöken och lägg i en skål. Blanda i potatisen, avokadon, majsen och jalapeñon.
  • 1 Blanda potatissalladen med dressingen, lägg upp i en skål och toppa med koriander.
  • 1 Chipotleglaze: Rör ihop alla ingredienserna till chipotleglazen.
  • 1 Grillspett: Skär köttet i stora bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala löken och skär den i klyftor. Varva alla bitarna på spetten.
  • 1 Grilla spetten runtom, krydda med cajunkrydda och salt.
  • 1 Lägg spetten på en bricka eller en plåt och pensla på chipotleglazen (spar lite av glazen till majskolvarna).
  • 1 Grillade majskolvar: Grilla majskolvarna, pensla med lite av chipotleglazen och krydda med cajunkrydda och lite salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.