Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Får jag presentera en fantastiskt god pastasås med lövbiff, champinjoner, crème fraiche och vitlök. Vanligtvis föredrar jag den fetare varianten av crème fraiche, men den här rätten blir bäst med lättcrème fraiche
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. 1 Putsa köttet och skär i lite större bitar. Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn
Gör så här. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning
Så mycket det nu går med massa lök och grejer i. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Kotletter. Stek först kotletterna i smör på lagom mjuk värme, de får ta lite tid
Blanda mjölet med salt och peppar och vänd köttet i detta, vänd sedan i ägg och sist i ströbröd. Lägg upp på fat, garnera med citron, ansjovis och kapris
Krydda med salt och peppar. Stek kotletterna medan potatisen puttrar sig mjuk. Lägg upp kotletterna på varma tallrikar, sila över såsen och servera genast med potatisen och kokta grönsaker
Ingredienser Portioner. 6 2 kg högrev 1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk konc ox- eller kalvfond 3 msk tomatpuré 3 lagerblad 1 tsk timjan 200 g små champinjoner 200 g små schalottenlökar ev majsstärkelse (Maizena) vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Ställ kallt i kylen och skär den sedan med osthyvel. Värm den i stekpannan i lite olja när du ska servera den och ät den med den goda såsen och sallad, gurka, tomat, peperoni servera ev
Nä, så vill man ha en riktigt god kebab och tillika kebabsås då är det Kebabben i Kalmar som gäller. Nåt som jag letat efter länge… Jag är ju galen i kebab när det gäller skräpmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.