Servera grillspettenmed glasnudelsalladen, hackade jordnötter och en klyfta lime till. Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag
Varva det marinerade köttet med de andra ingredienserna på fyra spett. Blanda marinaden och låt fläskfilén ligga i den cirka 1 timme. Grilla spetten runtom 6-8 min och pensla med marinaden. 2 klyfta vitlök i bitar. 1 msk rosmarin. 2 dl rapsolja 0,5 dl kinesisk soja 1 dl rött vin 2 klyfta vitlök i bitar 1 msk rosmarin
Servera med potatissallad och en grönssallad. Vad passade bättre än att bjuda in några av hans syskon med respektive, då dessa inte kunde vara med på det "riktiga" kalaset på helgen
Långlagad fläskkarré medvitlökochrosmarin i tomatsås. Vi har en fantastiskt stor och fin rosmarinbuske i en kruka vår lila trädgård, och även andra örter växer och frodas alltjämt, och framstår som oerhört välmående med tanke på årstiden
) Jag vill laga mat, baka, göra julgodis och pynta – nu nu nu – det är ju så mysigt. Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Fortsätt medrosmarinoch salvia och lägg fläskkarrén på toppen. så här i efterhand har jag lärt mig att "Pumpkin pie spice" är en blandning av kanel, muskot, ingefära, kryddnejlika och kryddpeppar - så jag var ju på spåret med min variant
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.