Cole slaw är en riktig favorit här hemma och det gör vi väldigt ofta. När det där fina dagsljuset lyser in i köket är jag på jobbet och när jag sedan kommer hem har jag inte alltid ork, tid eller det ljus jag behöver för att få till bilderna som jag vill
Färgglad coleslaw, det perfekta tillbehöret till kryddigt fläskkött. Pulled pork som fått stå i ugnen hela natten och riktigt gotta till sig, serverat med hemkokt tomat- och chilisås, hickory, riven ost, grönsallad med avocado och så den här krämiga lite sötsyrliga cole slawen på rödkål och äpple
Servera med en klassisk cole slaw spetsad med chili och äppelriv. Fredagsenkla och suveränt goda spare ribs 2,6Â kilo revbensspjäll (tunna) 3 tsk mald ingefära salt & peppar 4 msk svartvinbärssylt Sätt ugnen på 220 °. Vänd sedan och stek ytterligare ca 30 minuter. Ta ut köttet och pensla på svartvinbärssylten, stek ytterligare 10 minuter. Cola slaw med chili och äpple 1 l strimlad vitkål, använd gärna osthyvel 1-2 morötter, rivna 1 rivet grönt äpple 1 dl majonnäs 1/2 dl gräddfil några droppar citronsaft 1 tsk fransk senap 1 tsk socker chiliflingor, mängd beroende på styrka - smaka av salt och peppar Blanda i hop dressingen, blanda i allt riv
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Sommarens mest populära hos oss har varit en kombination med fläskfilé och bacon. 2 dl rapsolja1/2 dl kinesisk soja1 dl rött vin2 klyfta vitlök i bitar1 msk rosmarinBlanda marinaden och låt fläskfilén ligga i den cirka 1 timme. Grilla spetten runtom 6-8 min och pensla med marinaden
1saltPutsa fläskfilén och skär den i 2 centimeter tjocka skivor. 1Skala och kärna ur grönsakerna. 1Trä upp ett ordentligt grillspett per person, varva kött, bacon och grönsaker. 1Pensla spetten med marinaden och låt dem ligga kallt cirka 1 timme. 1Strö över lite persilja och servera spetten med sås och sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.