Avsluta med riven ost, salt och peppar. Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. Vispa ner olivolja i en tunn stråle så majonnäsen och oljan binder
Möter upp min parhäst Victoria så har vi två dygn med möten och jobb framför oss. Vi hade det till sous vide Rostas i lördags tillsammans med ugnsrostad palsternacka / rödbeta
Tillsätt all vätska och blanda runt. 16 klyftor vitlök. 11 dl bladpersilja 1 dl koriander 6 klyftor vitlök 2 msk oregano 3 msk knipplök, blasten 3 msk grön paprika 1,5 dl olivolja 3 msk rödvinsvinäger 1 lime, zest + 1 msk saftSkär ned allt i önskad storlek, finskuret och hackat är att föredra. Låt stå och dra till sig alla smaker - cirka 30 minuter
Tillsätt rivet citronskaloch smaka sedan av med pressad citron, salt och peppar. Lägg tillbaka i kastrullen och mixa med örter, crème fraiche (eller majonnäs) och parmesanost
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.