Vi köpte rätt och slätt en grilladkyckling, men med lite mer avancerade tillbehör. Bakpotatisrätten är rätt tisdkrävande och är lite pyssel med men det är värt det jag lovar
Den här åts i helgen till grillad fläskkotlett med ugnsrostade potatishalvor. Majonnäsen lättar jag gärna upp med crème fraiche och sen bara lite senap, knapriga valnötter, salt, peppar och kålsalladen är klar
Låt kycklingen stå medan du gör glacen. Stycka kycklingen i lagoma bitar och gnid in kryddblandningen. Jag hittade färsk majskyckling på ICA, vilket inte är ofta här i Sundsvall, så jag köpte fyra på en gång
Lägg kycklingfiléerna på ett fat, ringla olivolja och pressa ctron över och krydda runt om. Det går såklart bra att steka kycklingen istället för att grilla
Grilladkyckling på spenatbädd med rödbetor och fetaost. Om du inte har marinerat kycklingen penslar du kycklingenmed soja, olja, salt och peppar strax innan den är klar
Blanda limeskal, ingefära och Philadelphia till en sås och smaka av med salt och nymald svartpeppar. För tonfisk räcker det med kortare tid, då den gärna ska vara rosa i mitten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.