1400 g
chorizo eller annan kryddstark korv, i 3 cm slantar
11
zucchini
12 stora
paprikor
12 röda
lökar
18 stora
champinjoner
11 dl
olivolja
1 salt
och peppar
11 kg
kall kokt färskpotatis
110 cm
späd purjolök
13 dl
gräddfil
14 msk
majonnäs
12 msk
mild senap
1 generöst
med svartpeppar
1
salt
13 msk
gräslök, finhackad
112 grillspett,
om i trä, blötlagda.
1 Spett400
g fläskfilé, i bitar ca 3x3 cm 400 g chorizo eller annan kryddstark korv, i 3 cm slantar 1 zucchini 2 stora paprikor 2 röda lökar 8 stora champinjoner 1 dl olivolja salt och peppar
1 Potatissallad1
kg kall kokt färskpotatis 10 cm späd purjolök 3 dl gräddfil 4 msk majonnäs 2 msk mild senap generöst med svartpeppar salt 3 msk gräslök, finhackad 12 grillspett, om i trä, blötlagda.Börja med potatissalladen. Skiva potatisen i 1 cm-skivor. Skiva purjon så tunt du kan. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, svartpeppar och salt i en stor bunke. Lägg i potatis och purjolök och blanda väl. Smaka av med ev mer salt och peppar. Strössla gräslöken överst. Ställ åt sidan. Pensla köttbitarna med olivolja, salta och peppra köttbitarna. Varva köttbitar och korvslantar på totalt 8 grillspett. Skär zucchini i tjocka halvmånar, paprikan i stora bitar och rödlöken i båtar. Varva dessa med
champinjoner på 4 grillspett. Pensla med olivolja, salta och peppra. Grilla grillspetten på direkt värme, snurra spetten så de blir grillade runtom. Låt grilla under lock i några minuter. Köttet ska ha innertemperatur 70 grader.
Servera köttspetten med grönsaksspett tillsammans med potatissalladen.
Veckohandling, städ och tvätt stod på schemat idag. Sen jag blev Viktväktare har jag fastnat för att använda vitkål i matlagningen och denna rätt blev så god
Blanda gräddfil, majonnäs, senap, cornichons, purjo och äpple. TipsNär potatissalladen har stått kan den ha dragit åt sig av såsen, då är det bara att röra ner lite mer filmjölk eller gräddfil till önskad konsistens
Som jag redan har berättat så åt vi familjefavoriten kycklingtortilla och lchf-varianten kycklingtortillagratäng i lördags och fick då förfrågan om recepten
Potatissallad är himla smidigt, och det är väldigt lätt att göra en egen. Nu är festernas tid här, buffér på studenter, födelsedagar och bröllop dukas upp och visst är det trevligt att ställa fram en rad olika rätter som gästerna kan hugga in på
Skala potatisen och koka den mjuk. Rör ihop fraichen, majonnäs och senap i en skål. Hacka rödlök, gräslök och persilja och vänd ner tillsammans med pressad vitlök och potatis
Underbart god och ytterst lättlagad potatissallad – garanterat bättre än den du köper i butik. Skala all potatis och dela eventuellt några så att alla är jämnstora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.