Grillspett och krämig potatissallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé, i bitar ca 3x3 cm
  • 1400 g chorizo eller annan kryddstark korv, i 3 cm slantar
  • 11 zucchini
  • 12 stora paprikor
  • 12 röda lökar
  • 18 stora champinjoner
  • 11 dl olivolja
  • 1 salt och peppar
  • 11 kg kall kokt färskpotatis
  • 110 cm späd purjolök
  • 13 dl gräddfil
  • 14 msk majonnäs
  • 12 msk mild senap
  • 1 generöst med svartpeppar
  • 1 salt
  • 13 msk gräslök, finhackad
  • 112 grillspett, om i trä, blötlagda.
  • 1 Spett400 g fläskfilé, i bitar ca 3x3 cm 400 g chorizo eller annan kryddstark korv, i 3 cm slantar 1 zucchini 2 stora paprikor 2 röda lökar 8 stora champinjoner 1 dl olivolja salt och peppar
  • 1 Potatissallad1 kg kall kokt färskpotatis 10 cm späd purjolök 3 dl gräddfil 4 msk majonnäs 2 msk mild senap generöst med svartpeppar salt 3 msk gräslök, finhackad 12 grillspett, om i trä, blötlagda.Börja med potatissalladen. Skiva potatisen i 1 cm-skivor. Skiva purjon så tunt du kan. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, svartpeppar och salt i en stor bunke. Lägg i potatis och purjolök och blanda väl. Smaka av med ev mer salt och peppar. Strössla gräslöken överst. Ställ åt sidan. Pensla köttbitarna med olivolja, salta och peppra köttbitarna. Varva köttbitar och korvslantar på totalt 8 grillspett. Skär zucchini i tjocka halvmånar, paprikan i stora bitar och rödlöken i båtar. Varva dessa med
  • champinjoner på 4 grillspett. Pensla med olivolja, salta och peppra. Grilla grillspetten på direkt värme, snurra spetten så de blir grillade runtom. Låt grilla under lock i några minuter. Köttet ska ha innertemperatur 70 grader.
  • Servera köttspetten med grönsaksspett tillsammans med potatissalladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.