Vi köpte rätt och slätt en grillad kyckling, men med lite mer avancerade tillbehör. Bakpotatisrätten är rätt tisdkrävande och är lite pyssel med men det är värt det jag lovar
Den här åts i helgen till grillad fläskkotlett medugnsrostade potatishalvor. Majonnäsen lättar jag gärna upp med crème fraiche och sen bara lite senap, knapriga valnötter, salt, peppar och kålsalladen är klar
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. Bryn filéerna hastigt i smör, några åt gången, salta och peppra
Lägg kycklingfiléerna på ett fat, ringla olivolja och pressa ctron över och krydda runt om. Det går såklart bra att steka kycklingen istället för att grilla
4 900 g potatis 1 msk olja salt och peppar ca 900 g kycklinglår 3 msk sweet chilisås 2 tsk soja 1 vitlöksklyfta Tomatsallad 250 g körsbärstomater 1/2 rödlök 1 msk olivolja 1 tsk vinäger 1/2 ask persilja (à 20 g) Avokadoröra 2 avokado 1/2 citron 1/2 dl crème fraiche Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 Rotfrukter 900 g fast potatis 1 morot 2 palsternackor 250 g rotselleri 2 msk olivolja salt och peppar 1/2 tsk rosmarin Kyckling 650 g minutfiléer av kyckling 1 tsk olja Persiljedipp 1/2 kruka persilja 2 dl lätt crème fraiche (vitlök) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Dela kycklingenoch rensa ur köttet. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Blanda sötpotatis, ingefära, pressad vitlök, olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.