1 färsk
spenat citronklyftorSkala och finhacka löken. Skala och riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna med 1 tsk olja och bryn lök, vitlök och spenat någon minut. Låt svalna och lägg i en skål. Blanda ner färs, salt och peppar samt vänd försiktigt ner fetaosten. Forma till två hamburgare.
1 Stek
hamburgarna i 1 tsk olja några minuter per sida. Gör under tiden salladen: Skala och strimla rödlöken och blanda alla ingredienser i en skål. Lägg spenatblad på en tallrik och lägg på en hamburgare. Toppa med tomatsallad och garnera med citronklyftor.
Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Tvätta sötpotatisen och torka den torr med papper. Dela fetaosten i mindre bitar och lägg ovanpå. Flyttar ni också ut från köket på sommaren och tänder grillen istället för att använda stekpannan
Börja med att mixa nötterna och linfröna i en matberedare eller liknande mixer. Första gången jag testade receptet♥ Delar med mig av det här så ni också kan tillaga dessa härligheter
Stek spenaten i panna tills allt vatten har avdunstat. Blanda hackad skinka ochfetaost i småbitar. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.