FetaostsnurrorFetaostsnurror är goda snittar till festen. Förbered och förvara i kylen. Inför festen skivar vi dem och gräddar frasiga kakor. Den äkta grekiska osten ger mer sälta och smak än fetaost gjord på komjölk.

Ingredienser

  • smördeg, färsk, kavlad
  • 1 grekisk fårost, eller fetaost (150 g)
  • 1 persilja, i kruka
  • 1 svartpeppar, några varv med kvarnen1. Rulla ut smördegen. Riv osten grovt över den, strö över finhackad persilja och peppra.
  • 2. Rulla ihop en rulle från långsidan, rulla in den i pappret och lägg den svalt.
  • – Hit kan förberedas flera dagar före –
  • 3. Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  • 4. Grädda inför serveringen ca 10 min i 220°.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.