PrintRökt gravad äggula, kammussla och lite spenat på en brödbit. En av rätterna som presenterades innehöll en helt magiskt gravad, torkad och rökt äggula som ska härstamma från F12. smör att steka brödmedaljongerna i gräslök att garnera med Gravad rökt äggula 6 äggulor ca 100 g strösocker ca 100 g salt (en rökpistol) Spenatblandningen (6-8 serveringar) 500 g färsk babyspenat 1 schalottenlök (finhackad) 1 kruka persilja 1 dl vitt vin 1,5 msk koncentrerad fiskfond 2 dl vispgrädde Gör så här. Ställ sedan kallt i kylen i minst 6h och högst 24h. Omslut väl och låt vila på bänken i 20 minuter. Mängden kommer att minska till en 1/20-del i volym. 1 6 äggulor ca 100 g strösocker ca 100 g salt (en rökpistol) Spenatblandningen (6-8 serveringar) 500 g färsk babyspenat 1 schalottenlök (finhackad) 1 kruka persilja 1 dl vitt vin 1,5 msk koncentrerad fiskfond 2 dl vispgrädde Gör så här
450 g hel oxfilé som varit fryst1 msk salt1 msk socker1 tsk svartpeppar2 msk timjanNobissås. 1 ägg1 msk rödvinsvinäger2 dl rapsolja0,5 tsk salt1 tsk fransk senap1 liten vitlöksklyftahackad gräslökLägg ner ägget i kokande vatten och låt koka precis 3 minuter. 2 msk timjan
Stek på en fin yta först och efterstek i ugnen på 110-125 grader utan folie, så går det snabbare. 1 dl ättika, 12%. 2 dl vatten. 2 stora potatisar (Eloge från Hötofta). 2 dl gräddmjölk. 25 g smör. 2 dl vispgrädde. 2 stora bananschalottenlökar. 2. (60-62 grader well done/rosa. Skiva upp i ca 2 cm tjocka skivor. 2. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Ca 25 min. 2. 2. 1 dl ättika, 12%. 2 dl vatten. 2 stora potatisar (Eloge från Hötofta). 2 dl gräddmjölk. 25 g smör. 2 dl vispgrädde. 2 stora bananschalottenlökar. 2
Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar. 1/2 dl salt. 2 limefrukter skal från båda och saft från 1. Vänd laxen 1-2 gånger om dagen i tre dagar. 1/2 dl salt. 2 limefrukter skal från båda och saft från 1
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
2 ägg. 1 banan 2 ägg 1 msk kokosmjöl. Gjorde bananvåffla för första gången i söndags (gjorde mycket för första gången i söndags, haha) och det blev så gott
Gravad lax serveras oftast i tunna skivor. Vänd den gärna några gånger under tiden och beräkna gravningen till 2 dygn. 2 tsk grovkrossade vitpepparkorn. 2 knippor dill. 1 kg laxfilé av mittbit 4 msk salt 4 msk socker 2 tsk grovkrossade vitpepparkorn 2 knippor dill
Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn. Klä en avlång bakform med plastfolie och häll sen moussen i formen och ställ in den i kylen i 2 timmar. Skär sen moussen i små fyrkanter ca 2x2 cm eller rektanglar eller vad du vill och rulla dem i gräslök. Skär ca 2 cm breda skivor av mjukt tunnbröd och lägg dem i torr medelvarm stekpanna en liten stund. 2 msk salt. 2 msk socker. 2 krm svartpeppar. 2 msk finhackad dill. 2 gelantinblad. 2 dl vispgrädde. 1-2 kaka mjukt tunnbröd
2st Skivor rågbröd, vilket blir 4st om du delar varje skiva i två. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. så gravar du själv minst 2 dagar i förväg, se recept på bloggen. 2. Linda ihop 2st laxskivor och lägg upp på brödet. 2st Skivor rågbröd, vilket blir 4st om du delar varje skiva i två. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. så gravar du själv minst 2 dagar i förväg, se recept på bloggen
250g kikärtor. 1/2 rödlök. 1-2 msk sesamfrön. Relaterat 250g kikärtor. 1/2 rödlök. 1-2 msk sesamfrön. Jag vet inte hur mycket av allt jag använde men dessa ingredienser hade jag i
Gravad lax med avokadosalsa 4 port. 400 g gravad lax. 2 tomater, hackade. 1-2 lime, pressad saft och rivet skal. / Anki och Håkan Gravad lax med avokadosalsa 4 port 400 g gravad lax. 2 tomater, hackade. 1-2 lime, pressad saft och rivet skal
Den här varianten av hönökaka smakade kanske inte precis som originalet, men det gör inget för jag kan ibland tycka att originalet smakar lite väl sött
2. 2 dl vatten. 2 dl lättmjölk. 1. Koka upp vatten i en kastrull. Häll i havregrynen. 3. Låt sjuda i några minuter under omrörning till gröten fått den konsistens du vill ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.