6 äggulor
ca 100 g strösocker
ca 100 g salt
(en rökpistol)
Spenatblandningen (6-8 serveringar)
500 g färsk babyspenat
1 schalottenlök (finhackad)
1 kruka persilja
1 dl vitt vin
1,5 msk koncentrerad fiskfond
2 dl vispgrädde
Gör så här
Idag lyxade jag till det liteoch testade att göra enlite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost ochden blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Salta och peppra och tillsätt lite paprikapulver. Tomater, lök och vitlök blandades med spenatoch jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
När vi forskade vidare om Karl-Alfreds favoritgrönsak så upptäckte vi dessutom att det i spenat finns oxalsyra vilket gör det svårare för kroppen att ta upp kalcium, ytterligare en anledning att inte äta alldeles för mycket av den (och absolut så lite som möjligt för frun i köket
Orginalinlägget Färsk och nyttig juice – Enlite sötare variant hittar du på Hälsa som livsstil. Idag har jag och min underbara flickvän varit ute på en tidig långpromenad i det fina vädret med våra barfotaskor, riktigt skönt att komma ut i morgonsolen
Jag ger inga löften, men det rycker lite i bloggarmen. Tagliatelle med spenat, muskot och mascarpone. snarare fungerar denna rätt utmärkt året om, då färsk spenat i påse är en stapelvara i grönsaksdisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.