Detta år gjorde vi tre olika laxpatéer, med vaniljsmak, med dillsmak ochmed chilismak. Lägg köttsida mot köttsida med all ev resterande salt/socker/dill blandning emellan
Dessvärre kan jag inte ge något riktigt recept på såsen, för det blev en himla massa duttande och huttande och kluttande och skvättande med soja, olika fonder, grädde och lite chutney innan alla hade provsmakat och godkänt den
Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar. Riv skalet av limen på rivjärn och finhacka chilin, (ta inte med kärnorna)
Vi testade att grava köttet först och sedan grilla det. 1 kg oxfile 3 msk flingsalt 3 msk strösocker 2 tsk mald svartpeppar 3 krossade vitlöksklyftor med skal 1,5 dl persilja, hackad 5 cl gin,. 3 krossade vitlöksklyftor med skal
Dill ochfänkålsgravad lax. Gravad lax hör självklart hemma på julbordet. Gnid in laxen med kryddblandningen och strö sedan över dillen och den finstrimlade fänkålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.