4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg en skinkskiva på varje smörgås. Bred Philadelphia på två av skinkskivorna, krydda med grillkryddan och lägg på desistaskinkskivorna och till slut osten
Häll på krossade tomater, tomatpuré, vatten, köttbuljongtärningen och tillsätt sockret och mejram. Detta är inlägg #77 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Koka upp crème fraichen med citronsaft och buljongtärning. Tillsätt kycklingen och låt koka under lock ca 10 minuter tills kycklingen är kokt
Att de görs i portionsformar är också ett plus då man får en lagom mängd och de är enkla att variera genom att ha bär, smaksatt grädde, vaniljglass eller vad man själv är sugen på till
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Tänkte för övrigt tipsa er där ute på en lätt variant av den otroligt goda cesarsalladen. Bryn den till den har fått färg och lägg på plåt eller i form
Strimla falukorven och stek i smör tills den fått lite gyllene färg. Tillsätt grädde, ketchup, krossade tomater och sambal oelek, låt puttra ihop ett par minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.