Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa potatisen med en elvisp. När potatisen är mosad, tillsätt den varma gräddmjölken i en tunn stråle under vispning
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Riv grönkålen och lägg bladen på en plåt. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rosta i ugnen på 150 grader i 15 min (bladen ska mörkna något och kännas krispiga)
Tvätta och borsta potatisen väl och koka den. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Häll av vattnet och spola dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. kokt pasta till servering. 1 selleristjälk. 400 g nötfärs 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 2 klyftor vitlök 0,5 dl olivolja 3 msk tomatpure 1 dl rött vin eller vatten 400 g krossade tomater 1 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 lagerblad 1 tsk salt nymalen peppar kokt pasta till servering
2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja. 2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja
salt & peppar. Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig
Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.