800 g
kycklingfilé salt och peppar 25 g smör, att steka i 3 klyftor vitlök 1 gul lök 2 dl torrt vitt vin 2 dl crème fraiche 3 dl grädde 3 msk torkad dragon 2 msk kycklingfond 2 msk dijonsenap ris till servering, exempelvis basmati
Blanda i riset och tillsätt resterande grönsaker. Rör hela tiden så att inte riset bränns. 3 dl kokt ris. 3 dl kokt ris 16 jätteräkor 1 gul paprika 1 röd paprika 8 vårlökar 1 knippe koriander 0,5 chilifrukt 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor salt peppar olivolja
Du har nu din egna Big Mac-sås till en somrig picknick med hamburgare. Big Mac innehåller nötkött, isbergssallad, cheddarost, hackad gul lök, saltgurka och såklart den legendariska Big Mac-såsen
Servera med kokt ris. Smaka av med salt och peppar. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter
Jag har sedan ett år tillbaka lärt mig lite mer “grundligt” utav Kadirs syster hur man kan göra medriset för att få det extra gott så jag lägger upp det vanliga, lätta receptet som jag tidigare har gjort och även hur jag gör idag under det första receptet
KYCKLINGCURRY MEDRIS. Njut en lättlagad kycklingrätt med indiska dofter och smaker. Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat
Servera med kokt ris. Smaka av med salt och peppar. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. ris till servering, exempelvis basmati (alternativt bulgur)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.