Vegmat

Vegmat

Stekt tofu med ris

Stekt tofu med ris

1 st schalottenlök. 0. 5 st vitlöksklyfta. 25 st paprika. 5 tsk ingefära. 1. 25 dl grönsaksbuljong. 2 tsk maizena
Grönsaksfyllda piroger

Grönsaksfyllda piroger

Grönsaksfylld piroger är värmande vintermat som inte behöver kosta skjortan. Här har vi använt kokt potatis som blivit över men prova gärna med blomkål, strimlad vitkål, morot eller andra rotfrukter
Svampbiffar med polentapotatis och vegansk bea

Svampbiffar med polentapotatis och vegansk bea

Svampbiffar med svarta bönor100 g champinjoner, skivade 1 gul lök, finhackad 1 msk neutral olja 1,5 dl valnötter 2 dl havregryn 2 burkar färdigkokta svarta bönor (à 400 g) [ca 3 dl kokta] 2 msk majsstärkelse 2 msk tomatpuré 2 tsk kinesisk soja 2 tsk rökt paprikapulver 1 tsk salt svartpeppar
Grönsaksbiffar

Grönsaksbiffar

1. Grovhacka ingredienserna. 2. Mixa med stavmixer till en grov smet. Krydda smeten. 3. Blanda ut med tillräckligt mjöl så dem håller ihop
Grönsaksbiffar med svamp och tsatsiki

Grönsaksbiffar med svamp och tsatsiki

Tsatsiki. Riv gurkan grovt och pressa den genom en sil så att det mesta av vätskan rinner av. Blanda sedan gurkan med yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar
Pasta Ceci

Pasta Ceci

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs vitlök, chili och rosmarin i olivolja. Tillsätt kikärterna och fräs ytterligare någon minut, tillsätt vinet och koka upp
Megagod vegetarisk pizza á la Maja

Megagod vegetarisk pizza á la Maja

På sistone tycks min vardag har bombarderats av bilder på pizzor från alla håll och kanter. Och eftersom det var (hör och häpna) ca
Ratatouille – grundrecept

Ratatouille – grundrecept

1 aubergine, ca 275 g. 11 zucchini, ca 200g. 11 röd paprika. 11 gul lök. 12 vitlöksklyftor. 11 msk tomatpuré. 11 lagerblad
Potatiskaka i långpanna

Potatiskaka i långpanna

Hello. Vad var det jag sa förut. Nu är det F R E D A G igen. Inte så dumt, med andra ord. Har varit tuffa arbetsdagar, så fredagen är mer än välkommen
Äggfria broccoli piff-biffar

Äggfria broccoli piff-biffar

Allan är allergisk mot ägg. I vanliga fall använder jag ofta denna råvara i matlagningen och tycker att den är en utmärkt proteinkälla
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

En vegetarisk moussaka med linser i stället för köttfärs. 4 portioner. 1 stor aubergine. olivolja. salt. 1 bakpotatis