Riv grönkålen och lägg bladen på en plåt. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rosta i ugnen på 150 grader i 15 min (bladen ska mörkna något och kännas krispiga)
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Tvätta och borsta potatisen väl och koka den. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Häll av vattnet och spola dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. kokt pasta till servering. 1 selleristjälk. 400 g nötfärs 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 2 klyftor vitlök 0,5 dl olivolja 3 msk tomatpure 1 dl rött vin eller vatten 400 g krossade tomater 1 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 lagerblad 1 tsk salt nymalen peppar kokt pasta till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.