vegetariskt

vegetariskt

Hel citronkokt persiljerot med bacon

Hel citronkokt persiljerot med bacon

8 hela persiljerötter eller palsternackor, de bör vara hyfsat jämnstora 1 citron 0,5 dl olivolja 1 msk salt 2 förp bacon (à 140 g) valfria örter (t ex gräslök, rosmarin eller salvia)
Sommargryta

Sommargryta

2 gula lökar 2 klyfta vitlök smör 4 morötter 600 g färskpotatis 3 dl vispgrädde 4 dl vatten 2 msk grönsaksbuljongpulver 1 tsk salt 3 dl frysta ärtor 1 citron 1 dl dill, finhackad 1 dl persilja, finhackad
Rostad blomkålsdip

Rostad blomkålsdip

1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn eller 225 grader varmluft. 2. Skiva blomkål och citron, lägg på bakpappersklädd plåt, salta, peppra, ringla på olja
Rostad brysselkål

Rostad brysselkål

brysselkål, skivad. 1citron, skivad. 1olja. 1salt och peppar1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig eller 200 grader varmluft