Sichuan chicken kung pao | Recept från Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé, skuren i 2 x 2 cm bitar
  • 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 msk ingefära, skalad och finhackad
  • 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar)
  • 1,5 tsk chiliflakes
  • 1 broccolistam (utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar
  • 1 stor morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar
  • 6 salladslökar, skuren i ca 2 x 2 bitar
  • 1,5 dl jordnötter
  • neutral rapsolja, att steka i
  • 1,5 msk japansk soja
  • 1,5 msk svart risvinäger eller balsamvinäger
  • 1,5 tsk potatismjöl
  • 2 msk svart kinesisk risvinäger eller balsamvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk strösocker
  • nykokt jasminris till servering
  • 600 g kycklinglårfilé, skuren i 2 x 2 cm bitar 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade 1 msk ingefära, skalad och finhackad 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar) 1,5 tsk chiliflakes 1 broccolistam (utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 1 stor morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 6 salladslökar, skuren i ca 2 x 2 bitar 1,5 dl jordnötter neutral rapsolja, att steka i
  • Marinad 1,5 msk japansk soja 1,5 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 1,5 tsk potatismjöl
  • Sås 2 msk svart kinesisk risvinäger eller balsamvinäger 2 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 msk strösocker 1,5 tsk potatismjöl nykokt jasminris till servering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.