Kommer niihåg dom här bakelserna. Strutarna gjorde jag själv av ett tjockare papper som sen lindats med bakplåtspapper, skarpskytterör eller blekrör som det hette på den tidenfinnsinte med min vetskap att få tag i nå mer, kanske kan man hitta dom på loppisar eller antikaffärer eller på någon äldre restaurang i bortglömda gömmor
Ja då släpar det med inläggigen, men men så blir det. Dessa bilder är från påskhelgen som bestod av mycket arbete, men en kväll hade vi goda vänner på middag och jag tror bestämt att de gillade det jag bjöd på
Tillfritering. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en skål. Vispa upp ägget tillsammans med mjölken och tillsätt detta imjölblandningentillsammans med fettet
Trodde det var rödbetori ena påsen, men det var visstvitbetor. Vi prenumererar på "Ekoboxen", varannan vecka får vifinaekologiska grönsaker levererade till ytterdörren
Skala och skär rödbetornai klyftor och morötterna i stavar. Betor. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form och tillsätt olja, honung, timjan samt salt och peppar efter smak
500 g rödbeta, gärna små 600 g fast potatis, gärna små 3 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 1 vitlök, delad på "midjan" 300 g chèvreost 2 msk flytande honung 40 g pinjenötter 3 dl matyoghurt peppar salt Tillservering 100 g rucolasallad 1 baguette olivolja, att ringla över vidservering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.