500 g
rödbeta, gärna små 600 g fast potatis, gärna små 3 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 1 vitlök, delad på "midjan" 300 g chèvreost 2 msk flytande honung 40 g pinjenötter 3 dl matyoghurt peppar salt Till servering 100 g rucolasallad 1 baguette olivolja, att ringla över vid servering
Skala rödbetornaoch skär i klyftor. Toppa med smulad getost ochhonungsrostade valnötter. Blanda ihop olja, vinäger, senap och honung i en skål och smaka av med lite salt och peppar
Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Ringla över olivolja och strö över salt. Chevreost Ciabatta Rödbetor Salladsmix Små linser Valnötter Honung Olivolja Salt Timjan Vitvinsvinäger 1. Skrubba och klyfta 500 g rödbetoroch lägg i en smord form
Kycklingfilé medrostadebetor. Bryn kycklingfiléerna med smör i stekpanna, salta och peppra. Lägg klyftade betor för sig och kycklingfiléer för sig på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över lite olivolja på betorna, salta och peppra
Blandad sallad + granatäpple + ugnsbakade små tomater. Smaka av med salt och peppar. Toppa med hyvlad parmesan samt något krispigt som lite chips eller rostade nötter/ frön/kärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.