Eftersom vi varje höst har möjlighet att fylla frysen med älgkött, och helt klart tycker att älgkött är det godaste, är det väldigt sällan vi köper nötkött
Jag har mina rötter på Gotland och lamm är ett måste på det gotländska påskbordet. Jag har mina rötter på Gotland och lamm är ett måste på det gotländska påskbordet
Vi börjar närma oss slutet på min julkalender, men jag kan ju inte låta bli att nämna ett av mina favoritrecept när det kommer till saffran, den gotländska saffranspannkakan
79 kr/litern för ekologiska gotländska gubbar. Foto. Mia Hagenmalm. I midsommarhelgen gjorde jag i ordning fjällröding som jag fyllde med citron, dill och fänkål och tog med när vi skulle grilla
Ålandspannkakan påminner vädigt mycket om den gotländska saffranspannkakan. Det finns pannkakor av alla de slag, men idag åt vi Ålandspannkaka, finns även många recept på denna men jag valde en med risgrynsgröt i
Korv BBQ på kött från gotländska Stafva gård med sötpotatis, majscrème, jerksky och pumpa. . Var förbi Riche på lunchen eftersom de har sin årliga korvvecka just nu
Den lyxiga gotländska sparrisen är uppäten. När man har en begränsad mängd av en sådan exklusiv primör gäller det att tillaga den på det absolut godaste sättet
Det är den gotländska favoriten som vi brukar äta kring jul. Saffranspannkaka. Förberedelsetid 15 Minuter Tillagningstid 20 Minuter Total tid 35 Minuter Recept av
Gotländska morötter med röd kant gör rätten extra fin. En förvånansvärt snabb och välsmakande lunch baserat på rotfrukter, som ju egentligen är de enda grönsakerna som just nu är i säsong, och några skivor fin tjock bacon (leta efter den lite grövre sorten)
Påskmatsrester [det fanns ju en hel del kvar då vi före Ms kräkningar bröt ut hade tänkt bjuda barnens farmor och farfar på påskmiddag], den gotländska sillen är ljuvligt god, och gubbröran likaså, och filmen Burnt i soffan som var ett underbart nedslag i matlagning och häftiga uppläggningar btw och sen lite jetlag och nattjobbströtthet på det så var påskdagen förbi
Någon kände till den gotländska rätten där man ugnssteker en fårskalle. Smaken är liksom baken delad. Jovisst är det så, alla tycker inte likadant eller uppskattar inte samma saker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.