Vispa ihop smeten och stek små pannkakor (1/2 dl smet / pannkaka) på medelvärme. Blötlägg 200 g sötmandel ca 8 timmar, skala och mixa tillsammans med 1/2 vaniljstång - funkar bra med stavmixer - späd vartefter med 1 liter vatten
Risenta har kommit ut med två glutenfria nyheter. Det var längesedan jag bakade bröd så jag rotade runt i köksskåpen (det är inte det lättaste kan jag säga, skåpen är proppfulla med saker och vet inte ens vad jag har och inte har) och hittade en påse med Durramjöl som jag fick från Risenta för ett tag sedan
Servera med lönnsirap, glass, jordgubbar, blåbär eller annat som känns gott. För att laga Glutenfria amerikanska pannkakor1. Stek ca 10 cm stora pannkakor på medelvärme i smör och olja i en stekpanna
Börja med att smälta det mjölkfria margarinet i den stekpanna du ska använda. Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Att lyckas göra glutenfriapannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt
Lite tjockare pannkakor på amerikanskt vis med smör och socker i smeten. Jag använde min egenblandade mjölmix (recept finns här) men det går bra med vilken glutenfri mjölmix som helst
Servera med vispad grädde och bär. 1bär, till exempel blåbärVispa ihop ägg, Philadelphiaost och kokosmjölk med en elvisp. 1Stek pannkakorna i smör i en stekpanna på medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.