Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfriapannkakor utan mjölmix
Vispa ihop smeten och stek små pannkakor (1/2 dl smet / pannkaka) på medelvärme. Blötlägg 200 g sötmandel ca 8 timmar, skala och mixa tillsammans med 1/2 vaniljstång - funkar bra med stavmixer - späd vartefter med 1 liter vatten
Vispa ihop ägg, yoghurt och smör-&rapsolja i en bunke. För att laga Glutenfria amerikanska pannkakor1. Stek ca 10 cm stora pannkakor på medelvärme i smör och olja i en stekpanna
-). Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet. Ja, tänk så det kan vara – det finns inget recept för tunna pannkakor på bloggen
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Relaterat Glutenfriapannkakor. De är glutenfria då de görs på bovetemjöl (som ju är en ört) och på havregryn (välj glutenfria havregryn om du är intolerant)
Man kan välja om man vill göra plättar eller tunna pannkakor av smeten. 1-2 dl rivna morötter. Blanda mjölet i en bunke tillsammans med saltet och tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämt smet (brukar använda elvispen)
När smöret slutat bubbla och blivit lite brunt är det dags att börja grädda pannkakorna. Vispa i botten av smeten varje gång innan du häller smeten i stekpannan, annars kommer dina första pannkakor bli tunna och gå sönder och de sista bli väldigt tjocka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.