Så här gör du. Stek fläskfilén i smör, på hög värme, på båda sidor i en djup stekpanna. Tillsätt rotfrukter och kycklingbuljong och låt koka under lock i cirka 5 minuter
När kakan svalnat breds färskost över, man väljer själv vilken sort man vill ha och gillar. Vill du ha en vegetarisk fyllning så klurade vi ut att stekt svamp säkert skulle kunna passa fint, kanske har du någon annan bra idé som skulle passa och då får du mer än gärna dela med dej av den i kommentarsfältet
Grytan visar biffen i sin sås innan den blivit redd, och. rundats av med en rejäl skvätt grädde. När jag var nere i Göteborg, för några helger sedan, lagade min mamma manglad biff så som min mormor brukade laga den
Stekt fläsk med löksås och kokt potatis får det verkligen att vattnas i munnen på mig. Jag tycker löksås är så fantastiskt gott och kan i princip äta lök till vilken måltid som helst
Snabb pastasås med kalkon. Åhh så gott detta var och dessutom så enkelt. Det var första gången som jag använde mig av den torkade varianten av Örter Provencal
Jag gillar fiskgratäng och den "vanliga" varianten brukar fungera utmärkt. Men idag var jag sugen på att göra nåt annat- plus att göra av med all purjo som låg och skräpade i kylen- och gjorde en mer smakrik variant
Rör om och lägg valfria grönsaker om man vill det (tex svamp eller paprika mm). Vill man snåla lite på SP så kan man ta 4% matlagningsgrädde istället så blir det 4 SP/port
En enkel gratäng att servera vegetariskt eller med lite skinka eller en kryddig korv. Du kan också blanda i skinkan eller korven direkt i gratängen och få en "allt i ett"-måltid
Ljuvligt rosastekt anka i en härligt syrlig citrussås. Hur gott är inte det. Servera med knaprig gyllene hasselbackspotatis, sesampanerad broccoli och ett glas Pinot Noir