Blanda mjölmix och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i äggen ett i taget samt resten av mjölken samt 2 msk Milda. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
Häll flytande margarin i en plättlagg eller stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i smeten när matfettet slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Stek tunna pannkakor och vänd när smeten stelnat.
Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfriapannkakor utan mjölmix. Glutenfria mjölmixer innehåller till största andel ren stärkelse
Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet. Ja, tänk så det kan vara – det finns inget recept för tunna pannkakor på bloggen
Att lyckas göra glutenfriapannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Relaterat Glutenfriapannkakor. De är glutenfria då de görs på bovetemjöl (som ju är en ört) och på havregryn (välj glutenfria havregryn om du är intolerant)
Man kan välja om man vill göra plättar eller tunna pannkakor av smeten. Blanda mjölet i en bunke tillsammans med saltet och tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämt smet (brukar använda elvispen)
När smöret slutat bubbla och blivit lite brunt är det dags att börja grädda pannkakorna. Vispa i botten av smeten varje gång innan du häller smeten i stekpannan, annars kommer dina första pannkakor bli tunna och gå sönder och de sista bli väldigt tjocka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.