Min man lagade indiskt, jag bakade Naanbröd och så provade jag ett nytt recept på en chokladkaka. Chokladkakan blev lite som en kladdkaka med mycket choklad i, supergod
När chokladkakan svalnat häller du tryffeln på kakan som fortfarande ligger kvar i formen. För kakan. Smält smöret i en kastrull, hacka chokladen i små bitar och häll sedan i chokladen i det smälta smöret så att chokladbitarna smälter
En kladdigt god chokladkaka är svår att motstå. Eller hur. Med tanke på innehållet i den här kakan behöver du inte tänka på att motstå utan kan unna dig en bit och kanske även påfyllning
Det är så sjukt gott och tillsammans med denna luftiga chokladkaka så är man i sjunde himlen. Vit choklad ganache är något som jag skulle kunna äta som soppa med sked
100 g mörk choklad (75%, eko) 75 g ägg (eko) [2 små ägg] 150 g farinsocker, mjukt [2 dl] 0,5 tsk vaniljpulver (eko) [om du använder vaniljsocker ta 1 tsk] 75 g olivolja (fruktig och eko) [0,75 dl] 100 g bovetemjöl (eko) [2 dl] 1 g salt [1 krm] 1 g bikarbonat [1 krm]
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.